Trouwen

Aha: in déze oude huwelijkstradities geloven de meeste mensen nog altijd

Sommige huwelijkstradities worden al eeuwenlang in stand gehouden. Er zijn een heleboel mensen die er nog altijd sterk in geloven.

Huwelijkstradities

Misschien ben jij al getrouwd en heb je er tijdens je huwelijk ook over nagedacht welke oude tradities je graag terug wilde laten komen. Veel vrouwen die gaan trouwen denken hierover na. In Engeland is een onderzoek gedaan naar eeuwenoude huwelijkstradities en welke nog altijd belangrijk worden gevonden. Denk bijvoorbeeld aan de traditie dat de bruid en bruidegom elkaar niet zien tot de ceremonie. Daarnaast vinden veel vrouwen het dragen van een sluier op de grote dag ook een onmisbare traditie. Dat de bruidegom de bruid over de drempel draagt is een Germaanse traditie uit het hoge Noorden, maar mag ook niet in dit lijstje ontbreken.

Lees ook: Bianca: ‘Ons huwelijk strandde door mijn kinderwens’

Spiegel breken brengt ongeluk

Verrassende oude tradities waar de meeste Engelse getrouwde koppels nog in geloven, zijn: onder een trap lopen leidt tot 7 jaar ongeluk. Dit geldt ook voor het breken van een spiegel. Daarnaast geloven getrouwde stellen er ook heilig in dat het ongeluk brengt als je een paraplu binnenshuis opent. Dan zou je twee keer worden beschermd en dit brengt onheil en ongeluk. Geloof jij in oude huwelijkstradities of geef je er je eigen draai aan?

Lees ook: B&B-Vol Liefde Astrid over tweede huwelijk: ‘Gevoel nog nooit gehad’

Tip van de redactie

Het lijkt zo makkelijk: een bruidsjurk, een locatie, die tweehonderd houten witte klapstoeltjes die overal op Pinterest staan, een ring, een jawoord en wat tranen. Toch bleek ook Aaf Brandt Corstius niet immuun voor de stress, de tranen, de ontroering en de oprechte gekte die zich kunnen voordoen tijdens het voorbereiden. Als ze nog eens trouwt dan volgt ze alle tips in dit boekje. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Trouwboekje
Bekijk bij bol.com

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.