Ontwerp Zonder Titel 2023 01 01t110453.490

Bewezen: reizen met je beste vriendin is heel goed voor je gezondheid

Ben je van plan om samen met je beste vriendin te gaan reizen? Goed nieuws: reizen met je beste vriendin is goed voor je gezondheid.

Friends who travel together, stay together

Nu de feestdagen voorbij zijn en de zomer nog wel even op zich laat wachten, is het tijd om plannen voor de nabije toekomst te maken. Iets waar je je op kunt verheugen, zoals een (verre) reis met je beste vriendin bijvoorbeeld. Je kunt natuurlijk kiezen voor een verre reis naar Bali of een weekje naar Spanje. Wat jullie plan ook wordt, het plannen én beleven van een gezamenlijke reis is niet alleen goed voor jullie vriendschap, maar ook nog eens hartstikke gezond.

Lees ook: Stefanie: ‘Na tien jaar stop ik met blogs schrijven voor Vriendin’

Gezondheid

Misschien dat je je afvraagt wat reizen met je gezondheid te maken heeft? Volgens een psycholoog hebben vriendschappen een grote impact op je mentale gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat hoe meer tijd je doorbrengt met je vrienden, hoe groter de kans is dat je ook lekker in je vel zit. Door samen te zijn met je beste vrienden, zal je gemoedstoestand verbeteren. Dit effect zal natuurlijk nog groter zijn als jullie je ook nog eens op een zonnig eiland begeven met de voeten in het zand uitkijkend op zee.

Lees ook: Dít zijn de gezondheidsvoordelen van honing

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.