Puistje in neus

Last van een puistje in je neus? Dít kun je ertegen doen

Misschien heb je er weleens last van: een puistje in je neus. Dit kan erg vervelend en pijnlijk zijn, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je helpen om er vanaf te komen. 

Natuurlijk is het wel zo handig om te weten waar dat vervelende puistje vandaan komt. Een puistje in je neus ontstaat op dezelfde manier als een puistje op iedere andere plek op de lichaam. Het heeft te maken met een talgklier die te veel talg produceert waardoor een porie verstopt raakt. Als dit gaat ontsteken ontstaat er een puistje. Niks geks aan dus!

Ingegroeide neushaar

Ook kan een puistje in je neus ontstaan door een ingegroeide neushaar. Dat ontstaat als een haartje terug groeit in de huid, bijvoorbeeld door het knippen of trimmen van je neusharen.

Blijf van het puistje in je neus af

Deze tip ligt misschien wat voor de hand, maar probeer zoveel mogelijk van het puistje af te blijven. Ga er niet aan krabben, want in je neus zitten veel bacteriën. En als het puistje opengaat, kan het gaan infecteren. 

Lees ook: Last van acne tussen je wenkbrauwen? Dít betekent het

Water en zout

Natuurlijk wil je een infectie voorkomen en daarom kun je het puistje in je neus schoonhouden met wat water en zout. Kook wat water en zout en laat het goed afkoelen. Reinig het plekje vervolgens met een wattenstaafje en het zoute water. 

Nestosyl

Naast het reinigen is het ook een optie om Nestosyl te gebruiken. Dit spul droogt het puistje uit, waardoor de spanning er een beetje af gaat. Dit is vooral erg fijn als het puistje veel pijn doet. Als je dit een paar avonden achter elkaar op het puistje dept, zal hij snel verdwijnen.

Bron: Ze.nl
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.