Ontwerp Zonder Titel 2022 09 11t143925.759

Praat jij vaak met je handen? Dan ben je erg sympathiek en energiek

Praat jij veel met handgebaren? Volgens de wetenschap zou je dan als een warm, sympathiek én energiek persoon worden gezien.

Handgebaren

Soms heb je zelf niet eens in de gaten dat je veel met je handen spreekt. Pas als je bijvoorbeeld jezelf op een video terugziet, valt het je op dat je tijdens het praten wel heel actief met je handen in de weer bent. Handgebaren zijn een sterke vorm van communicatie. Soms hoef je niet eens woorden te gebruiken, om duidelijk te maken wat je precies bedoelt. Uit een onderzoek blijkt dat de meest populaire sprekers op een TED talk (een jaarlijkse conferentie waarbij mensen praten over hun expertise gebied), gemiddeld zo’n 465 handgebaren gebruiken. Zij doen dit twee keer zoveel als de minder populaire sprekers op deze conferentie.

Lees ook: Waarom vrouwen veel beter zijn in het lezen van non-verbale communicatie

Persoonlijkheid

Uit weer een ander wetenschappelijk blijkt dat mensen die veel handgebaren gebruiken, vaker als warme, vriendelijke en energieke mensen worden gezien. Mensen die minder handgebaren gebruiken, worden vaker als koud en analytisch ingeschat. Handgebaren worden vaak gebruikt om de dingen die je denkt duidelijker te kunnen communiceren naar de ander. Zo snapt de ander eerder wat je bedoelt. Daarnaast kun je als ontvanger ook handgebaren gebruiken om de spreker eerder te begrijpen. Vaak als je enthousiast over iets bent, maak je onbewust meer gebruik van handgebaren tijdens het praten.

Vriendin’s favoriet

Ontdek de Fitbit Sense 2: de smartwatch voor betere slaap, stressbeheersing en gezondheid. Krijg inzicht in je nachtrust, hartconditie en registreer al je activiteiten met geavanceerde functies Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 6x beter communiceren met je partner..

Foto: GettyImages
Bron: Huffpost.com