Pompoen

Dít is waarom pompoen zo ontzettend goed is voor je gezondheid

Het is herfst en dit betekent dat het seizoen van de pompoen is aangebroken. Wij vertellen je de verschillende gezondheidsvoordelen van deze vrucht.

Pompoen

Het is herfst en dit betekent dat het seizoen van de pompoen is aangebroken. Wist jij dat de pompoen eigenlijk helemaal geen groente is? Zo wordt de pompoen bestempeld als vrucht en vormt deze samen met onder andere de komkommer en de watermeloen, een grote familie. Deze vrucht heeft verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het stimuleren van de spijsvertering. De vitaminebom bevat veel vezels waardoor je gemakkelijker naar het toilet kunt.

Lees ook: Aha: pompoen snijden doen je zo!

Gezond

Pompoen bevat verschillende vitamines, waaronder Vitamine A, Vitamine C en ijzer. Volgens onderzoek zou het eten van deze vrucht, de kans op verschillende soorten kanker verkleinen. Ook je bloedsuikerspiegel blijft stabiel. De kans op diabetes neemt hierdoor af en ook gewichtsverlies wordt gestimuleerd. Dit is nog niet alles. Door de vitamine C in de vrucht, zul je ook minder snel verkouden worden en krijgt je immuunsysteem een boost. Dankzij de carotenoïden die worden omgezet in vitamine A, blijven ook je huid en ogen gezond. Tot slot, zorgt het eten van pompoen er ook nog eens voor dat je bloeddruk stabiel blijft.

Lees ook: Waarom een wandeling in de kou hartstikke gezond is

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen