Aha: zó schil je een pompoen

Aha: pompoen snijden doen je zo!

Pompoen is heerlijk en onmisbaar in de herfst. Maar hoe schil je ‘m nou het beste? Simpel! Deze tips helpen je verder.

Pompoen is heerlijk en onmisbaar in de herfst. Maar hoe schil je ‘m nou het beste? Simpel! Deze tips helpen je verder.

1. Kook de pompoen

De schil van een pompoen is keihard, maar door de vrucht te koken zal het snijden makkelijker worden. Zet een pan water op die groot genoeg is om de hele pompoen onder te kunnen dompelen. Wanneer het water kookt, doe je de pompoen erbij. Laat de vrucht ongeveer 5 minuten sudderen. Is de schil zacht genoeg? Haal de pompoen uit de pan en laat ‘m even afkoelen. Nu wordt schillen een eitje!

2. Doe de pompoen in de magnetron

Een andere manier om de schil zachter te maken, is door de pompoen even in de magnetron te doen. Zorg ervoor dat je vooraf wat gaten prikt in de vrucht, zodat de warmte weg kan. Let op: als je dit niet doet, bestaat het risico dat-ie ontploft. Plaats de vrucht 1 tot 2 minuten op vol vermogen in de magnetron tot de schil zacht is geworden. Je hoeft nu alleen nog de zaadlijsten en pitten te verwijderen.

Lees ook: 5 redenen waarom het gezond is om meer pompoen te eten

3. Kies het juiste mes

Ga voor een groot, scherp en zwaar koksmes om meer controle te houden bij het snijden van de pompoen. Je zult er makkelijker doorheenkomen.

4. Begin met de uiteinden

Het is het beste om eerst de voor- en achterkant van de pompoen af te snijden. Zo staat hij stabieler op de snijplank.

5. Doormidden

Nu kun je de pompoen doormidden snijden en verkleinen. Bepaal zelf hoe groot je de stukken wilt hebben.

6. Schillen niet nodig

Wist je dat je de schil van een pompoen prima kunt eten? Deze wordt bij de bereiding net zo zacht als de binnenkant. Ook behoud je op deze manier de vitamines die erin verstopt zitten. Bereid je de pompoen voor baby’s of kleine kinderen, dan is schillen wel aan te raden.

Handig: deze video laat verschillende manieren zien om een pompoen te snijden!

Lees ook: recept voor pompoensoep (én 4 overheerlijke varianten)

Bron: Allerhande