parfum

Kan parfum eigenlijk bederven? Zó zit het

Hoelang kun je een parfum eigenlijk bewaren? Kan een parfum ook bederven? Wij vertellen je precies hoe het zit.

Parfum

Misschien heb je één parfum waar je helemaal fan van bent en waar je een voorraadje van in je kast hebt staan. Of misschien is er een parfum die je zo nu en dan, alleen bij speciale aangelegenheden, gebruikt. Hoelang kun je een parfum eigenlijk gebruiken en heeft het een houdbaarheidsdatum? Laten we dan maar meteen met het slechte nieuws beginnen: parfum heeft inderdaad een houdbaarheidsdatum. Hoelang een geurtje meegaat, verschilt per parfum en is afhankelijke van de chemische samenstelling. Vooral de duurdere en luxe parfums zullen langer meegaan. Daarnaast zullen parfums met sterke/heftige basisnoten langer meegaan. Dit zijn geuren als amber en patchouli.

Lees ook: Budgettip: Action verkoopt nu dupes van je favoriete parfums voor een prikkie

Tips

Om parfum zo lang mogelijk goed te houden, kun je deze beter zo min mogelijk blootstellen aan temperatuurschommelingen. De badkamer is daarom niet zo’n geschikte plek. Kies een droge, koele en donkere plek zoals bijvoorbeeld je slaapkamer. Je parfum in de koelkast bewaren wordt ook niet aangeraden. Zodra je parfum anders ruikt dan voorheen, kun je er al bijna vanuit gaan dat je geurtje bedorven is. De geur is dan anders of opeens veel minder sterk. Het flesje kan ook een heleboel verklappen over de houdbaarheid. Zo kan het zijn dat de hoeveelheid parfum plots is verminderd of dat de kleur ineens donkerder is dan voorheen. Dit zijn zeker alarmsignalen die erop kunnen wijzen dat de houdbaarheidsdatum verlopen is.

Lees ook: Dít type parfum past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Tip van de redactie

De Parfum2go® is hervulbaar, dus je kunt de verstuiver zo vaak vullen met jouw favoriete parfum als je wilt. Met de inhoud van 5 ml van de Parfum2go® Essentials kun je bij normaal gebruik jouw favoriete parfum tot wel 65 keer verstuiven. Handig voor in je handtas!

Parfum 2 Go
Bekijk hier

Foto: GettyImages
Bron: fragrancex.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.