Ontwerp Zonder Titel 2024 06 22t123058.882

3 fijne tips om minder te overdenken

Ben je iemand die alles overdenkt (tegen beter weten in misschien)? Déze tips gaan je helpen om dit te verminderen.

1. Kom in beweging/ga sporten

Je staat vaak letterlijk stil als je veel overdenkt. Het helpt dan om juist wél in beweging te komen. Ga naar de sportschool of maak een (korte) wandeling. Hierdoor maakt je lichaam serotonine, endorfine en dopamine aan waardoor je stemming verbetert en je je meer ontspannen voelt. Vaak zorgt een andere omgeving er ook voor dat je anders over bepaalde dingen gaat nadenken en je op deze manier die eindeloze gedachtestroom een halt toeroept.

2. Doe aan mindfulness

Mindfulness is eigenlijk hetzelfde als ‘opmerkzaamheid’, dus eigenlijk ga je heel bewust je aandacht richten op hetgeen er op dat moment om je heen gebeurt. Hierdoor ga je minder in je hoofd zitten en wordt je eigenlijk vanzelf rustiger. Als stilzitten niets voor jou is, zijn yoga en mindful wandelen misschien een optie. Het gaat er in ieder geval om dat je heel bewust bezig bent met hetgeen je doet en/of wat er om je heen gebeurt (wat je ziet, voelt en ruikt).

Lees ook: 5 tips voor een goede nachtrust tijdens de zomerperiode

3. Schrijf het van je af

Schrijf al je zorgen van je af. Hierdoor zul je merken dat je bepaalde (terugkerende) gedachten makkelijker kunt loslaten. Je erkent namelijk wel dat deze gedachten of zorgen er zijn (er wordt niets onderdrukt) en het schept helderheid. Als je je gedachtestroom eenmaal op papier ziet staan, ga je er toch anders naar kijken.

Vriendin’s favoriet

Zijn er verplichtingen die je liever niet zou hebben? Bestaan je dagen uit een race tegen de klok? Ben je zelfs te moe voor vakantie? Dan zijn de Tien geboden voor innerlijke rust precies wat je nodig hebt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Goed nieuws: lezen voor het slapengaan leidt vaak tot een betere nachtrust

Foto: GettyImages
Bron: Calm.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.