vrouw lezen

Goed nieuws: lezen voor het slapengaan leidt vaak tot een betere nachtrust

Lees jij weleens voordat je gaat slapen? Wij vertellen je welke voordelen het oplevert en waarom je het dus echt zou moeten proberen.

Lezen voor het slapengaan

Stiekem weten we allemaal dat het veel beter voor je is om ’s avonds je telefoon aan de kant te leggen en in plaats daarvan er een boek bij te pakken. Doelloos op je telefoon scrollen zorgt er vaak voor dat je je minder goed kunt ontspannen en je nachtrust lijdt hier ook onder. Probeer de verleiding te weerstaan en ga weer ouderwets lezen. Door jezelf te verliezen in een boek, zal je hartslag waarschijnlijk lager worden en zullen spieren zich ontspannen (het boek moet dan niet al te spannend zijn natuurlijk). Je kunt niet lezen zonder je te concentreren en hierdoor zul je minder snel afgeleid raken en gaan piekeren. De kans is groot dat door te lezen je een stuk sneller in slaap valt.

Lees ook: De wetenschap zegt: een hond kan écht jouw emoties lezen

Racende gedachten

Sommige mensen vallen in slaap zodra hun hoofd het kussen raakt, maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Wel blijkt uit onderzoek dat bij mensen die lezen in bed, de nachtrust verbetert. Ben jij iemand die snel en veel piekert? Dan kun jij ’s avonds wel wat afleiding gebruiken en kan lezen goed werken om af te schakelen. Probeer jezelf, iedere keer als je afdwaalt, weer terug te halen naar het verhaal. Misschien dat je gedachten in het begin nog vaak de overhand nemen, maar je zult merken dat dit steeds beter zal gaan. Door boeken te zoeken die jou interesseren, zal je met plezier iedere avond je bed instappen.

Vriendin’s favoriet

Het HappyBed dekbed zonder hoes combineert gemak met kwaliteit. Zeg vaarwel tegen overtrekken, geniet van sneldrogend en anti-allergisch materiaal. Perfect voor elk seizoen dankzij de verfijnde microvezel en polyester mix. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Vanaf déze datum kun je het nieuwste boek van Lucinda Riley lezen

Foto: GettyImages
Bron: Calm.com, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8740874/

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.