buik

Last van een opgeblazen gevoel? Probeer déze 5 tips

Veel vrouwen hebben er wel eens last van: een opgeblazen gevoel. Net zoals er meerdere oorzaken zijn, zijn er ook verschillende oplossingen.

1. Kijk eens naar je vezel-inname

Over het algemeen is vezelrijke voeding belangrijk voor een goede spijsvertering en stoelgang. Wel is het belangrijk om je vezelinname langzaam op te bouwen, waardoor je darmen eraan kunnen wennen. Als je dit niet doet, kun je juist last krijgen van een opgeblazen gevoel.

2. Goede bacteriën

Fermenteerbare vezels worden in de dikke darm afgebroken en worden gezien als voeding voor de goede bacteriën in je darmen. Het is dus belangrijk om voldoende fermenteerbare voeding binnen te krijgen. Denk hierbij aan bonen, linzen, bananen en bepaalde granen. Deze fermenteerbare vezels dragen bij aan een goede afweer en ondersteunen het immuunsysteem.

3. Voldoende bewegen

Door voldoende te bewegen, zal je spijsverteringssysteem beter werken. Heb je last van een opgeblazen gevoel na het avondeten? Probeer dan eens na het eten te gaan wandelen of joggen en kijk of je klachten hierdoor verminderen.

Lees ook: Met déze tips kun je gember langer bewaren

4. Voldoende water drinken

Het is over het algemeen gezond om voldoende water te drinken, maar je darmen profiteren hier zeker ook van. Zo zal je spijsvertering ook vertragen zodra je waterinname afneemt. Probeer ongeveer 1,5 liter water per dag te drinken. Als je echt last hebt van obstipatie, wordt het aangeraden om koffie even te laten staan.

5. Gemberthee

Gemberthee heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo werkt gember vooral ontstekingsremmend en vermindert het misselijkheidsklachten. Daarnaast kan een warm kopje gemberthee ook een opgeblazen gevoel verminderen en een positief effect hebben op je spijsvertering. Eventueel kun je ook nog wat verse citroen toevoegen voor een extra boost.

Lees ook: Dít is waarom je zo veel zin hebt in chocolade tijdens je menstruatie

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.