Ontwerp Zonder Titel 2021 04 26t122927.012

Nooit meer wondjes: 5 tips voor de perfecte scheerbeurt

Scheren is voor veel vrouwen niet een favoriete bezigheid. Het kost soms veel tijd en juist als je haast hebt creëer je ook nog zo’n vervelende wond.

1. Scrubben

Om zo goed mogelijk te kunnen scheren, kun je als eerste het beste alle dode huidcellen verwijderen. Hierna zal je huid zijden zacht aanvoelen en haartjes zullen gemakkelijker kunnen worden verwijderd. Zo zijn jouw benen helemaal klaar voor een stranddag.

2. Douchen

Was eerst je lichaam en haar, waarna je met je scheermesje aan de slag gaat. Het warme water en de stoom zorgen ervoor dat je poriën zich openen en hierdoor kun je je lichaamshaar sneller en beter weghalen.

3. Geen zeep

Is je scheercrème op? Laat zeep dan sowieso liggen. Zeep droogt je lichaam uit en maakt je scheermesje ook nog eens bot. Een betere optie is kokosolie of een vette lichaamscrème.

Lees ook: Feit of fabel: krijg je meer grijze haren als je er eentje uittrekt?

4. Richting

Vaak wordt gezegd om in de richting van de haargroei te scheren. Als je dit niet doet, kan dit irritatie veroorzaken. Toch kan het geen kwaad om bijvoorbeeld eerst in de richting van de haargroei te scheren, waarna je een paar stroken tegen de richting in scheert. Je huid zal zo niet geïrriteerd raken, maar je krijgt wel net wat meer haar weg.

5. Korte stroken

In plaats van lange stroken, kun je het beste korte stukjes scheren. Op die manier verklein je de kans op wondjes omdat je minder vaak hetzelfde deel hoeft te scheren. Je zult het ook eerder opmerken als je wat haartjes vergeet.

Lees ook: Wat kun je doen om een stralende huid te krijgen?

Foto: GettyImages
Bron: TheEveryGirl.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen