moeilijke eter

Ben je een moeilijke eter? Daar kun je dus helemaal níets aan doen

Je kent vast iemand die geen enkele groente lekker vindt of alleen maar een beperkt aantal gerechten lust. Dít is de mogelijke verklaring.

Moeilijke eter

Uiteten gaan met een moeilijke eter, is vaak geen feestje. Hij of zij wilt vaak geen nieuwe dingen proberen en lust vaak maar een beperkt aantal gerechten. Ben jij zo’n moeilijke eter? Dan hebben we goed nieuw. Volgens de wetenschap kun je hier namelijk vrij weinig aan doen. Vaak heb je een genetische aanleg die bepaalt dat je niet graag nieuwe dingen uitprobeert, zo ook op het gebied van voeding. Vaak groeien deze mensen op in een omgeving met mensen die ook niet graag nieuwe dingen uitproberen. Positieve ervaringen blijven zo uit. Avontuurlijke mensen die wél graag nieuwe dingen uitproberen, zullen positieve ervaringen opdoen en zo blijven experimenteren. Naast genetische aanleg, blijkt er nog een andere factor een rol te spelen.

Lees ook: Bewezen: ’s ochtends chocolade eten, zorgt voor een betere nachtrust

Smaak en geur

Een andere reden waarom je een moeilijke eter bent, heeft te maken met individuele verschillen. Mensen verschillen in de manier waarop zij voeding ruiken en proeven. Dit is waarom de ene persoon dol is op koriander, terwijl de ander vooral een zeepachtige smaak ervaart. Ook deze verschillen zijn een gevolg van genetische aanleg. De ene persoon reageert namelijk veel gevoeliger op bepaalde smaken en geuren, dan de ander. Hier kun je dus eigenlijk vrij weinig aan doen.

Lees ook: Bewezen: het eten van chocolade tijdens de zwangerschap is goed voor je

Foto: GettyImages
Bron: Self.com