chocolade

Bewezen: het eten van chocolade tijdens de zwangerschap is goed voor je

We hebben goed nieuws voor zwangere vrouwen. Het eten van chocolade tijdens de zwangerschap heeft namelijk een aantal gezondheidsvoordelen.

Chocolade

Als zwangere vrouw zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt eten. Gelukkig behoort chocolade niet tot deze lijst. Uit onderzoek blijkt dat het eten van chocolade tijdens de zwangerschap, zelfs een aantal gezondheidsvoordelen oplevert. Dit zou voornamelijk komen door de flavonoïden in chocolade. Flavonoïden zijn natuurlijke bestanddelen van planten met een antioxidant werking. Deze zitten in groente, fruit en noten, maar dus ook in chocolade. In een onderzoek nam een groep zwangere vrouwen twaalf weken lang, dagelijks 30 gram chocolade.

Lees ook: Recept voor chocoladeletterkoekjes van Laura’s Bakery

Gezondheidsvoordelen

De vrouwen die deelnamen aan het onderzoek werden door de onderzoekers gevolgd en ook na de zwangerschap was er contact. Ze kwamen erachter dat het eten van chocolade, een positief effect had op de placenta en de groei van de baby. Het gaat hier dan voornamelijk over donkere chocolade. Deze chocolade bevat namelijk veel flavonoïden. Dit betekent helaas niet dat je grote hoeveelheden donkere chocolade kunt eten, maar zo’n drie à vier blokjes pure chocolade per dag zou dus erg gezond zijn.

Lees ook: Dit wil je: recept voor koffie mét een chocoladebomb

Foto: GettyImages
Bron: Medicalnewstoday.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.