seksstandjes

Onderzoek: waarom mannen een íets hoger libido hebben dan vrouwen

Uit een onderzoek blijkt dat mannen over het algemeen een íets hoger libido hebben dan vrouwen. Déze factoren spelen hierbij een rol.

Libido

Over het algemeen wordt gedacht dat mannen vaker zin hebben in seks dan vrouwen. Dit blijkt nu ook een nieuw onderzoek te bevestigen. Uit dit onderzoek bleek dat seksuele voorkeur, land van afkomst en leeftijd bijvoorbeeld geen rol speelden. Wel waren er twijfels over de eerlijkheid van de mannen die aan dit onderzoek deelnamen. Zo hadden de onderzoekers twijfels over het aantal bedpartners dat door de mannen in het onderzoek werd aangegeven. Er was namelijk een groot verschil tussen het aantal bedpartners van de mannen, in vergelijking met de vrouwen. Toch was de algemene conclusie dat mannen een iets hoger libido hebben dan vrouwen en hierbij spelen hormonen en biologische aspecten natuurlijk een rol, maar dat is niet alles.

Lees ook: Nicole: ‘We hebben al anderhalf jaar geen seks meer’

Meerdere factoren

In het onderzoek werd niet alleen naar biologische factoren gekeken, maar werd ook aandacht geschonken aan de factoren cultuur en omgeving. Zo spelen onderwerpen zoals het verschil tussen man en vrouw, bestaande taboes en geloofsovertuigingen ook een rol. Deze factoren zijn mogelijk van invloed op het libido van vrouwen. Daarnaast blijken vrouwen minder vaak hun seksuele verlangens uit te spreken. Door open en eerlijk over seks te durven praten, zal het stigma rondom het libido van vrouwen waarschijnlijk eerder verdwijnen.

Lees ook: Martine: ‘Seks, van mij hoeft het niet meer zo’

Tip van de redactie

Met de Essential Pleasure Noé Magic Wand Massage Vibrator laat jij al je remmen los en ontdek je het plezier van sensueel genot! Met een stimulerende kop, zachte siliconen en 20 heerlijke vibraties geniet jij van intense stimulatie. Laat al je zorgen los, kom volledig tot rust en verwen jezelf met deze spannende sex toy.

Massagestaaf Met Clitoris Stimulator
Bekijk hier

Foto: GettyImages
Bron: Thelist.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.