knuffelen relatie

Mag je knuffelen als je geen verschijnselen hebt?

Na een tijd van veel thuiszitten, krijgen veel mensen behoefte om elkaar weer te omhelzen. Kan dit kwaad als je beiden geen klachten hebt?

Onverstandig

Volgens de RIVM is het antwoord duidelijk: knuffelen is – ook in het geval je geen klachten hebt – geen goed idee. “Dat zijn de richtlijnen”, aldus een woordvoerder aan RTL Nieuws. “Die anderhalve meter is er niet voor niets. Ook als je geen klachten hebt, weet je namelijk niet of je misschien toch drager van het virus bent.”

Daarnaast maakt het niet uit of je een mondkapje draagt. “De basisregel is en blijft dus: houd afstand.”

Tussen wie?

Het is wel toegestaan om met je partner en kinderen te knuffelen, mits zij tot je eigen huishouden behoren. “Ook met je huisgenoten mag je knuffelen. Maar voor iedereen die daarbuiten valt, dus opa’s, oma’s, vrienden, ooms, tantes, ouders en kennissen geldt het advies om niet te knuffelen.”

Bron: RTL Nieuws

Foto: Getty Images

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Liek
    Belachelijk je neefje en nichtje niet mogen knuffelen ie je dagelijks zag en ziet als eigen kindjes dat je ie dan niet mag knuffelen hoe leg je dat uit aan een kind en dan mag een kind wel een vriendje aanraken en je mag als single wel een seksbuddy beetje vreemd toch allemaal ie rare regels Zou eerder zeggen knuffel je bloedverwant en heb geen seks met een vreemde ...
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen