voedingssupplement

Maakt het uit hoe laat je een voedingssupplement inneemt?

Wanneer je door middel van voeding niet voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt, kunnen voedingssupplementen een uitkomst zijn. Maar wist je dat ze op sommige tijdstippen beter werken dan op andere?

We leggen het uit.

Vitamine B

Vitamine B kun je het beste tijdens het ontbijt innemen. De reden is dat het je energieniveau kan verhogen. Iets wat je waarschijnlijk meer kunt gebruiken in de ochtend dan in de avond.

In vet oplosbare vitamines: A, D, E en K

Deze voedingssupplementen kun je in principe op elk tijdstip innemen. Toch luidt het advies om ze het beste tijdens de maaltijd in te nemen. Het zijn namelijk in vet oplosbare vitamines die je lijf beter absorbeert in combinatie met voedsel. Je hoeft hiervoor geen heel vet voedsel te eten, 5 gram vet is al voldoende.

IJzer en magnesum

IJzer en magnesium kun je het beste tijdens het avondeten slikken. Ze kunnen namelijk een laxerend effect hebben. Deze kans wordt verkleind wanneer je ze bij de avondmaaltijd inneemt.

Voedingssupplementen combineren

Slik je ijzer, zink én calcium? Dan is het goed om ervoor te zogen dat je ze niet tegelijk inneemt. De reden is dat calcium de opname van zink en ijzer in je lichaam tegen kan gaan. Beter kun je een tot twee uur tussen het slikken van deze supplementen laten.

Bron: Women’s Health
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen