Ontwerp Zonder Titel (54)

Handig: zó leer je de lichaamstaal van een ander begrijpen

Ben je soms wat stiller in grotere groepen? Gebruik dit in je voordeel en probeer de lichaamstaal van anderen te begrijpen.

Kerst

Het lijkt wel alsof iedereen tijdens kerst écht zichzelf is. Het gaat vaak niet meer om welke baan je hebt of hoe goed je het doet voor de buitenwereld. Als je even niets te doen hebt op een feestje of een groot diner, dan is het heel interessant om de lichaamstaal van anderen te lezen. Kijk bijvoorbeeld naar de manier waarop mensen elkaar begroeten en/of afscheid nemen. Vaak hebben mensen hun gezichtsuitdrukking wel onder controle, maar de rest van het lichaam niet. Je kunt bijvoorbeeld opmerken dat iemand aan de ene kant bezig is met afscheid nemen (van een familielid bijvoorbeeld) en aan de andere kant, al wijzend naar het station, bezig is met zijn of haar vertrek.

Lees ook: Dit wil je: HEMA verkoopt nu matchende kerst-pyjama’s voor jou en je hond

Spiegelen

Een andere vorm van non-verbale communicatie is het spiegelen van mimiek en gedrag. Als je graag een band met iemand wil opbouwen, zul je zijn of haar gedrag gaan spiegelen. Je kunt dan zijn of haar spraakpatroon en houding overnemen. Dit wordt gedaan als mensen elkaar interessant of aantrekkelijk vinden, maar kan ook worden ingezet als je de ander wil overtuigen. Nog een grappig weetje: als je je zelfverzekerd voelt, zal de ruimte tussen je vingers groter worden als je handgebaren gebruikt. De ruimte wordt kleiner als je je onzeker voelt. Wist je ook dat een lichte aanraking vaak harmonie en vertrouwen laat zien. Nog een laatste tip: wil je iemand laten weten dat je echt geïnteresseerd bent in zijn of haar verhaal? Ga zitten en kruis je benen over elkaar. Dit betekent namelijk dat je wil luisteren en de tijd neemt.

Lichaamstaal

Er gaat niets boven een persoonlijk gesprek. Maar hoe vaak heb je je niet vergist in de mooie praatjes en de blauwe ogen van je gesprekspartner? Reken af met leugens, twijfels en verkeerde indrukken en ontdek hoe je met kennis van lichaamstaal mensen feilloos doorziet. Met het boek Lichaamstaal van lichaamstaalexpert Frank van Marwijk gaat dat zeker lukken. Wil je meer informatie over dit boek? Klik op onderstaande button.

Lichaamstaal Boek
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Dít je favoriete kerstliedje op basis van je sterrenbeeld

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.