indrukwekkende boeken

Weer beginnen met lezen? Met déze 5 tips lukt het je zeker

Ben je dol op lezen, maar merk je dat je er te weinig tijd aan besteedt? Dit zijn tips die je helpen om van lezen weer een gewoonte te maken.

1. Je gedachte over lezen

Vond je lezen vroeger verschrikkelijk? Zag je het meer als iets dat moest omdat je nu eenmaal op school zat of een opleiding volgde? Probeer deze gedachte eens los te laten. Je kunt namelijk alles lezen wat je ook maar een beetje interessant lijkt. Het kunnen educatieve boeken, maar ook fictieve verhalen zijn. Vind je een boek echt reuze interessant? Waarom zou je het boek dan geen tweede keer lezen? Er zijn geen regels en dat is heerlijk.

2. Gewoon beginnen

Lezen is vaak een kwestie van gewoon beginnen. Heb je een half uurtje niets te doen? Pak dat boek wat je al een tijdje hebt liggen en lees een paar bladzijden. Waarschijnlijk zul je de volgende keer als je niets te doen hebt, weer een paar bladzijden lezen. Misschien vind je het boek fantastisch, misschien niet. Hier kom je alleen achter door er gewoon mee te beginnen.

3. Lees het juiste genre

Misschien vinden je vriendinnen allemaal één specifiek boek geweldig, maar vind jij het stiekem helemaal niet zo leuk. Dit betekent niet dat je niet van lezen houdt, maar wel dat je waarschijnlijk een ander boek of genre leuker vindt. Wellicht zijn liefdesverhalen of spannende thrillers jouw ding. Lezen is alleen leuk als het boek je ook echt aanspreekt.

Lees ook: Déze 3 intrigerende romans wil je gelezen hebben

4. Tijd maken

Veel mensen zijn vaak te druk en denken daarom geen tijd te hebben om te lezen. Wel kan helpen om tijd in je agenda te reserveren. Dit kan een half uurtje tussen afspraken door zijn of misschien kun je in plaats van een serie kijken, een paar hoofdstukken van een boek lezen. Je zult zien dat je altijd wel tijd kunt vinden.

5. Manier van lezen

Probeer te ontdekken welke manier van lezen jouw voorkeur heeft. Misschien vind je het fijn om in de trein te lezen, als je onderweg bent naar werk. Het kan ook zo zijn dat je de verhalen wel interessant vindt, maar lezen zelf niet zo. Probeer dan eens een luisterboek en kijk of dit beter gaat.

Lees ook: Déze 3 indrukwekkende boeken wil je gelezen hebben!

Foto: GettyImages
Bron: Theeverygirl.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.