haar verven

Let op: déze haarkleurfouten laten je ouder lijken

Grote kans dat je je haren niet verft met het doel om ouder geschat te worden dan je bent. Vermijd daarom deze haarkleurfouten:

1. Te koel grijs

Het is absoluut niet zo dat grijze haren er altijd toe leiden dat je ouder lijkt, maar dan is het wel belangrijk je haar goed te verzorgen. Grijze lokken zijn namelijk wel vaak stugger, waardoor en hebben meer aandacht nodig.

Wees vooral voorzichtig met highlights en bleken. Wil je er jonger uitzien, dan kun je er het beste voor kiezen om wat warmte aan je grijze haar toe te voegen. Er komt zo meer diepte in je haar.

2. Te brede highlights

In plaats van brede highlights, kun je beter gaan voor de balayage-techniek. Hiermee krijg je geen zichtbare, strakke strepen in je haar en wordt je look een stuk natuurlijker.

3. Eendimensionale kleur

Wist je dat een van de meest gemaakte haarkleurfouten het kiezen voor één en dezelfde kleur is? Niet alleen oog je hierdoor ouder, maar het geeft je ook een hardere uitstraling. Beter kun je kiezen voor highlights, lowlights of balayage-technieken voor een meer natuurlijke look.

4. Je haarkleur van vroeger behouden

Wanneer je ouder wordt, verandert ook het pigment in je huid. Hierdoor zou het goed kunnen dat je vroegere haarkleur niet meer zo goed bij je staat als een aantal jaar geleden. Overleg daarom met je kapper over welke kleur je het beste zou staan.

5. Te donkere haarlijn

In het geval je haar rondom je haarlijn donker is, kan je ouder lijken dan je bent. Je kunt de voorkant beter iets lichter houden en dan langzaam naar een donkerdere kleur toewerken. Zorg voor een natuurlijk verloop.

Bron: Goodhousekeeping
Foto: Getty Images

Lees ook: 7 signalen dat je te snel veroudert (en hoe dit terug te draaien)

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen