Ontwerp Zonder Titel 2023 02 27t101435.921

De lente is aangebroken: dít is waarom je je nu slaperiger kan voelen

De lente kan er soms voor zorgen dat je je wat vermoeider of slaperiger voelt. In dit artikel vertellen we je hoe dat kan.

Lente

De lente is bijna officieel aangebroken. ‘S ochtends vroeg hoor je de vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt wat vaker dan voorheen en op sommige dagen kun je al lekker zonder jas naar buiten. De lente geeft over het algemeen vaak nieuwe energie, maar kan je soms ook slaperig of vermoeid laten voelen. Dit wordt ook wel lente-vermoeidheid genoemd en verschillende factoren spelen hier een rol. Zo wordt in de lente de tijd een uur vooruit gezet. Dit betekent minder slaap en als je hier gevoelig voor bent, kan het zijn dat je slaapritme tijdelijk verstoord raakt. Door zo veel mogelijk buiten te zijn, zal je lichaam zich eerder aan de nieuwe omstandigheden aanpassen.

Lees ook: Zon of regen? Dít is de weersverwachting voor de lente

Allergieën

Lente betekent voor sommige mensen ook de start van het allergieën seizoen. Als je last hebt van hooikoorts, kan dit je energieniveau behoorlijk beïnvloeden. Zo kan het zijn dat je, als gevolg van hooikoorts, ’s avonds minder makkelijk in slaap valt en hierdoor overdag vermoeider bent. Erg vervelend, maar deze twee redenen kunnen er al voor zorgen dat de start van de lente niet altijd direct tot meer energie leidt.

Lees ook: 20x prachtige namen voor een lentekindje

Foto: GettyImages
Bron: Sleepscore.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.