Ontwerp Zonder Titel (63)

Denk je aan laserontharing? Déze dingen wil je van tevoren weten

Zou je bepaald lichaamshaar permanent willen laten verwijderen? In dit artikel vertellen we je wat je wil weten over laserontharing.

Laserontharing: wat is het precies?

Nu de zomer eraan komt, kan het soms vervelen zijn om je vaker te moeten scheren. Als je scheren echt te veel werk vindt of jouw lichaamshaar snel groeit, zou laserontharing mogelijk een oplossing kunnen zijn. Tijdens het laseren wordt er een laserapparaat gebruikt die lichtbundels afgeeft. In de huid worden die lichtbundels omgezet in energie en warmte. Vervolgens worden zowel de haren als de haarzakjes vernietigd. Hoeveel sessies je precies nodig hebt, is per persoon verschillend. Dit is onder andere afhankelijk van het gebied en het type haar. Gemiddeld heb je 6 tot 10 sessies nodig om geheel haarvrij te zijn. Belangrijk om te weten: de laser zal zich alleen richten op de haren en haarzakjes en dus niet op het huidgebied eromheen.

Lees ook: Kun je beter scheren of waxen om ingegroeide haartjes te voorkomen?

Voorbereiden

Laat je je lichaamshaar normaal waxen? Dit kun je beter niet doen voor je laser afspraak. Zo kunnen de haarfollikels beschadigd raken. Het beste is om je haar 24 uur voor de afspraak te scheren. Daarnaast is het belangrijk dat de huid schoon is en je bijvoorbeeld geen tanning-drops of spray hebt gebruikt. Het is echt een must om je huid zo’n 8 weken voor de behandeling zo veel mogelijk uit de zon te houden en goed in te smeren met een SPF. Gebruik voor de afspraak ook geen deodorant of moisturizers. Houd je huid schoon om een vervelende huidreactie te voorkomen. De meeste mensen vinden laseren meevallen en ervaren geen (intense) pijn. Na de behandeling wordt het aangeraden om 48 uur na de behandeling niet te douchen of je lichaam op één of andere manier bloot te stellen aan water. Ook de sauna wordt niet aangeraden. Drink vooral veel water en laat je lichaam tot rust komen.

Lees ook: Je benen scheren zónder huidirritaties? Probeer déze tip

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.