Officieel bewezen: de langst levende mensen sporten niet

Dat sporten gezond is, moge duidelijk zijn. Toch blijkt uit onderzoek dat het geen garantie geeft op een langer leven.

Dat sporten gezond is, moge duidelijk zijn. Toch blijkt uit onderzoek dat het geen garantie geeft op een langer leven.

Blauwe zone

Hoe de wetenschappers tot deze conclusie komen, heeft alles te maken met de zogenoemde ‘blauwe zone’. Deze bestaat uit de delen van de wereld waar de mensen het langst leven. Hieronder vallen onder meer Japan, Costa Rica, Zweden, Griekenland en Sardinië. Uit onderzoek is gebleken dat de reden dat de mensen hier zo oud worden te maken heeft met het feit dat zij lokaal geproduceerd voedsel eten en hechte sociale banden onderhouden. Dit heeft dus niets met sporten te maken.

Beweging

Toch betekent dit niet dat beweging helemaal geen rol speelt bij het bereiken van een mooie leeftijd. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de bewoners van de blauwe zone erg actief zijn in het dagelijks leven. Ze lopen dan wel geen marathon, maar bewegen wel veel doordat zij hun eigen eten verbouwen. Daarnaast hebben zij weinig huishoudelijke apparaten, waar door het huishouden ook al een ware training vormt.

Dus: heb jij een hekel aan de sportschool? Zorg er dan voor dat je dagelijks een klusje in huis doet. Laat de auto wat vaker staan en neem de fiets wanneer je een boodschap gaat doen. Op deze manier ben je toch heel actief bezig!

Bron: Flair

Lees ook: kom op gewicht zonder dieet: 5 verrassende manieren om af te vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen