Ontwerp Zonder Titel (86)

Gebruik je wel eens een kruik? Dít zijn de 4 voordelen

Gebruik jij tijdens de koude dagen wel eens een kruik om even op te warmen onder een deken? Dít zijn de 4 voordelen.

Gevaarlijk

Laten we vooropstellen dat het belangrijk is dat je een kruik op de juiste manier gebruikt. Zo mag je nooit kokend water gebruiken en wordt een kruikenzak aanbevolen. Ook is het belangrijk dat je de kruik regelmatig controleert op eventuele lekkages, want anders kan een kruik heftige brandwonden veroorzaken. Zorg er ook altijd voor dat je een kruik uit het zicht van kinderen legt. Zo, en dan nu op naar de voordelen.

1. Stressvermindering

Uit onderzoek blijkt dat een warme kruik de circulatie in het lichaam verbetert, waardoor stress vermindert en je dingen makkelijker los kunt laten. Je spieren voelen losser aan en er is meer zuurstof in je hersenen beschikbaar.

2. Verwarmt je bed

Vooral als de temperatuur onder nul komt, kan het ’s nachts onwijs koud zijn. Een warme kruik kan ervoor zorgen dat je bed toch iets warmer wordt. Een warme kruik is een goed alternatief voor een elektrisch deken.

Lees ook: 7x Zó kom je zonder stress de kerstdagen door

3. Natuurlijke oplossing

Heb je last van spierpijn, hoofdpijn of vervelende menstruatiekrampen? Dan kun een kruik verlichting bieden. Door de warmte, wordt de normale pijnreactie van het lichaam verminderd. Een kruik doet dus veel meer dan het enkel bieden van comfort. Op deze manier hoef je geen of minder pijnstillers in te nemen en dat is natuurlijk altijd fijn.

4. Betere nachtrust

De warmte van een kruik stimuleert de circulatie en en de bloedstroming. Zoals we al eerder benoemden, zullen angst- en depressiegevoelens zo verminderen. Je voelt meer ontspannen en valt zo dus sneller in slaap. Een kruik zorgt ervoor dat je omgeving net wat minder koud aanvoelt op het moment dat je de verwarming uit hebt staan. Zo bespaar je dus ook op je energierekening.

Tip van Vriendin

In slechts 7 minuten laad je deze elektrische kruik op. Zonder gedoe met water, met automatische thermostaat die bij 70 graden stopt. Dankzij drievoudige lekbeveiliging extra veilig. Plus: een vak om je handen te verwarmen Voor meer informatie. Wat wil je nog meer? klik op onderstaande button.

Lees ook: Déze lichamelijke gevolgen van stress kende je nog niet

Foto: GettyImages
Bron: blog.therugseller.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.