koppel bed

Dit is waarom koppels die uit elkaar gaan vaak tóch weer bij elkaar komen

Er is een reden waarom koppels die eerst uit elkaar gaan, later toch weer bij elkaar komen. Wij leggen je uit hoe dit precies zit.

Uit elkaar

Uit een onderzoek blijkt dat 50% van de koppels die uit elkaar gaan, later toch weer bij elkaar komen. Er zijn zelfs koppeltjes bij wie dit een terugkerend patroon wordt. Vaak wordt geadviseerd om de eerste periode nadat je relatie voorbij is,  je partner zo veel mogelijk met rust te laten. Op deze manier kun je je gevoelens een plekje geven doordat je niet voortdurend nog met je ex wordt geconfronteerd. Uit onderzoek blijkt dat meeste koppels toch weer bij elkaar komen omdat één van de twee (of allebei) denkt dat de andere persoon is veranderd. De ene persoon hoopt en/of denkt bijvoorbeeld dat zijn of haar ex-partner vanaf nu beter zal communiceren.

Lees ook: Lisanne: ‘Onze liefdesbaby redde onze relatie’

Vertrouwen

Naast de hoop dat de ex-partner is veranderd, is er nog een andere reden waarom koppels vaak weer bij elkaar komen. Deze reden heeft te maken met sociale investering en dus de vertrouwensband die het koppel door de jaren heen heeft opgebouwd. Er is een bepaalde vorm van intimiteit die je misschien moeilijk kunt loslaten. Zolang er geen heftige dingen zijn gebeurd in de relatie, zijn er veel mensen die hun ex-geliefde nog een kans willen geven. Een relatie definitief beëindigen is vaak niet makkelijk en hier komen een heleboel gevoelens bij kijken. Dit is waarom het verleidelijk is om de verbroken relatie na een tijdje weer nieuw leven in te blazen.

Lees ook: Een relatietherapeut onthult de drie dingen die ze nooit tegen haar partner zou zeggen

Foto: GettyImages
Bron: Readersdigest.ca