Ontwerp Zonder Titel 2021 01 24t113038.974

Koppel-workout: 4 sportoefeningen die je samen met je partner kunt doen

Samen met je partner sporten blijkt een heel goed idee. Niet alleen voor jullie gezondheid, maar ook voor jullie relatie. Dit zijn de leukste oefeningen.

1. Kruiwagen squat-push-up

Met deze oefening werken jullie zowel aan jullie arm- als beenspieren. De één gaat in de push-up positie, terwijl de ander achter hem/haar staat (wijde benen). Houd de enkels van je partner vast, terwijl je een squat-oefening doet. Hierna is de ander aan de beurt voor een perfecte push-up. Wissel natuurlijk ook van positie.

2. Leg throws

Met behulp van deze oefening werk je zowel aan je buikspieren, als aan je beenspieren. De bedoeling is dat je gaat liggen en je partner achter je gaat staan (waar je hoofd ligt). Vervolgens pak jij zijn/ haar enkels vast en zwaai je je benen omhoog (richting de armen van je partner). Je partner probeert je benen tegen te houden door ze iets weg te duwen. Laat je benen vervolgens weer zakken tot iets boven de grond en begin opnieuw. Doe deze oefening twintig keer en wissel dan om.

Lees ook: Geen zin om te sporten? Deze workout van 11 minuten werkt ook

3. Resistance push-up

Deze oefening is niet ingewikkeld, maar heel erg goed om te oefenen met wat weerstand. Terwijl de een een push-up uitvoert (naar boven komt), drukt de ander zachtjes op de bovenrug. Doe er tien per persoon en wissel hierna steeds om.

4. Sit-ups met bal

Voor deze oefening heb je een bal nodig (een waterfles kan ook). De oefening is simpel. Jullie gaan op de grond tegenover elkaar zitten, met de knieën ligt gebogen, hielen op de grond en de voeten bij elkaar. Leg de bal achter je en leun naar achter om de bal op te pakken. Vervolgens leun je naar je partner toe en span je de buikspieren aan. Als je partner de bal pakt, leunt hij naar achter en herhaalt de oefening. Doe dit zo’n 20 keer achter elkaar.

Vergeet elkaar niet aan te moedigen tijdens de work-out.

Lees ook: Dít zijn de 6 dingen die alle gelukkige koppels doen

Foto: GettyImages
Bron: Sheknows