Ontwerp Zonder Titel 2022 07 18t235544.220

6 to do’s waar jouw kat je enorm dankbaar voor zal zijn

Katten zijn niet te vergelijken met honden. Door déze dingen te doen, zal jouw kat je enorm waarderen en respecteren.

1. Geen dominantie

Katten zijn de afgelopen duizend jaar zeker socialer geworden, maar dit betekent niet dat ze het fijn of prettig vinden om gedomineerd te worden. Probeer dus niet door middel van een luide stem het respect van je kat af te dwingen. Dit zal averechts werken.

2. Niet te veel discipline

Harde discipline en katten zijn vaak geen goede combinatie. Laat je kat gedrag zien wat je niet fijn vindt? Bied hem of haar dan alternatieven aan en geeft complimentjes als hij of zij positief gedrag laat zien.

3. Weinig aan omgeving veranderen

Katten houden van een voorspelbare en veilige omgeving. Verander deze dus niet te vaak. Een kat vindt het fijn om veilige plekken in het huis te hebben.

Lees ook: Stefanie: ‘Alles voor ons pechkatje’

4. Geef hem of haar ruimte

Dat jouw kat even naast je komt zitten, betekent niet dat hij of zij direct geknuffeld of überhaupt aangeraakt wil worden. Geef je kat de ruimte en misschien komt hij of zij uit zichzelf naar je toe om op je schoot te rusten.

5. Laat hem of haar jagen

Ook binnenkatten vinden het leuk om te jagen. Er zijn diverse spelletjes die het jachtinstinct aanwakkeren. Denk bijvoorbeeld aan een katten laserspeeltje.

6. Katten spiegelen emoties

Een kat is erg gevoelig voor de emoties die jij laat zien. Heb je stress? Dan bestaat er een grote kans dat je kat ook een stressreactie laat zien. Door medeleven te tonen, zul je het meeste bereiken bij je kat.

Lees ook: Dít is waarom je kat zo graag aan je meubels krabt

Foto: GettyImages
Bron: Purewow.com