vrouw lacht

Wil je er jonger uitzien? Dít is het allerbeste medicijn

Vergeet make-up of peperdure gezichtsbehandelingen. Déze dagelijkse activiteit blijkt het ultieme medicijn voor een jong uiterlijk.

Factoren

Verschillende factoren spelen een rol bij het menselijk verouderingsproces. Denk hierbij aan jouw genen, dieet, beweging, omgeving en stress. Daarnaast is je levensstijl van belang. Zo is vooral de kwaliteit van je nachtrust héél belangrijk.

Lees ook: 3x waarom je altijd in een koude slaapkamer zou moeten slapen

Voordelen van een goede nachtrust

Je hersenen kunnen zich herstellen

Gedurende de dag is je brein vooral bezig met het verwerken en afronden van allerlei activiteiten. ‘S nachts veranderen de prioriteiten van je hersenen. Dan houden ze zich met het herstel en de groei van je cellen. Het biologische afweermechanisme vecht tijdens je slaap terug tegen beschadiging van buitenaf, zoals vrije radicalen. Daarnaast maak je tijdens je slaap meer collageen aan. Dit proteïne zorgt voor het behouden van een jong uiterlijk.

Het menselijk groeihormoon wordt geproduceerd

HGH, ook wel het menselijk groeihormoon genoemd, wordt tijdens de slaap geproduceerd. Dit groeihormoon zorgt voor een beter immuunsysteem, reguleert het metabolisme en beschermt je lichaam tegen leeftijdsgerelateerde ziektes, zoals dementie en hart- en vaatziekten. Het menselijk groeihormoon kun je zelfs zien als een natuurlijke botox.

Het zorgt voor een betere hydratatie

Door een goede nachtrust houd je bijvoorbeeld minder vocht vast. Daarnaast zorgt slaap voor een lagere bloeddruk en vermindert het de negatieve effecten van stress. Het aantal ontstekingen in het lichaam neemt af en huidbeschadigingen verminderen.

Zo, nu je met een gerust hart een middagdutje doen.

Lees ook: Door déze simpele truc zou je sneller in slaap vallen

Foto: GettyImages Bron: PsychologyToday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen