douche douchen ochtend avond

Een pijnlijke of jeukende huid na het douchen? Híer komt het door

Heb jij wel eens last van een jeukende huid na het douchen? In dit artikel vertellen wij je hoe dit kan en wat je eraan kunt doen.

Jeukende huid

Heb je wel eens een jeukende huid nadat je de douche uit bent gestapt? Gelukkig heeft dit niets te maken met hygiëne. Je zou dit misschien wel denken omdat een jeukende huid vaak wordt geassocieerd met een slechte huidverzorging, maar niets is minder waar. Een reden waarom je huid jeukt, is dat er een soort laagje van je huid is afgehaald. Dit laagje bestaat uit oliën die van nature op je huid aanwezig zijn. Uiteindelijk wordt je huid droog en hierdoor kun je last krijgen van jeuk.

Lees ook: Ben je bekend met de Guasha Steen? Dít zijn de voordelen voor je huid

Producten

Er kunnen een aantal reden zijn waarom je huid jeukt na het douchen. Zo kunnen de producten die je gebruik ook van invloed zijn. Denk aan een agressieve douchegel of scrub. Tot slot kan de temperatuur van de douche ook ervoor zorgen dat je huid uitdroogt en je last krijgt van jeuk. Een te warme temperatuur tijdens het douchen of een warm bad, zorgen er namelijk ook voor dat de natuurlijke oliën van je huid worden verwijderd. Als je last hebt van een jeukende huid, is het belangrijk om te letten op de temperatuur van het water en de soort producten die je gebruikt.

Lees ook: Schud jij altijd met je been? Hierdoor komt dat

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.