huilen goed voor je

Waarom af en toe flink huilen ontzettend goed voor je is

Wanneer heb jij voor het laatst gehuild? Wist je dat huilen vele voordelen heeft voor zowel je lichaam als geest? Lees snel waarom af en toe flink huilen goed voor je is.

Waarom huilen goed voor je is

Ten eerste, huilen is als een emotionele detox. Als je jezelf toestaat om te huilen, geef je je lichaam de kans om zich te ontdoen van alle opgekropte emoties. In plaats van dat je je verdriet weg eet met een reep chocolade, laat je de tranen vloeien zodat het verdriet echt goed loskomt.

Huilen helpt ook om stress te verminderen. Dus als je weer eens vastzit in de file, en je hebt het gevoel dat je hoofd elk moment kan ontploffen, huil dan lekker mee met de muziek op de radio. De tranen zullen je helpen om te ontspannen en je stressniveau te verlagen.

Daarnaast, als je jezelf afvraagt waarom je altijd zoveel moet huilen tijdens die ene keer per maand, dan is hier het antwoord: een potje huilen brengt je hormonen in balans. Tijdens je menstruatiecyclus zijn hormonen als progesteron en oestrogeen uit balans, waardoor je emotioneel kan worden. Maar door te huilen maakt je lichaam endorfine en oxytocine aan. Zo komen je hormonen weer in balans en voel je je een stuk beter.

Tot slot, huilen is een krachtig hulpmiddel om verbinding te maken met anderen. Als je jezelf kwetsbaar opstelt en huilt in het bijzijn van een vriend of vriendin, schept dit een band.

Kortom, huilen heeft vele voordelen voor je lichaam en geest. Het helpt om emoties te verwerken, stress te verminderen, hormonen in balans te brengen en verbinding te maken met anderen. Dus laat die tranen maar stromen, en wees niet bang om emoties te uiten.

Tip van de redactie

Hoe leer je te leven zoals je wilt? Door toegang te creëren tot je emoties en zo te ontdekken wat je verlangens zijn. Omarm je emoties bevat technieken om te leren via aandacht voor lichamelijke gewaarwordingen gevoelens bewust toe te laten. Zo kun je het contact met jezelf en je omgeving herstellen en verdiepen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Omarm Je Emoties
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Interessant: dít doet boosheid met je lichaam

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker