Ontwerp Zonder Titel 2022 10 04t134237.194

Bewezen: dít is hoe je hond weet dat jij gespannen bent

Heb je het gevoel dat je hond soms snel doorheeft als jij piekert of gespannen bent? Wij vertellen je precies hoe dit zit.

Ze hebben er een neusje voor

Maak jij je (onbewust) druk over je werk of je relatie? Vaak heeft je viervoeter dit eerder in de gaten dan jijzelf. Hoe dit komt? De neus van een hond is hoog ontwikkeld en kunnen zelfs verschillende ziektes ruiken/ontdekken. Zowel jouw gezichtsuitdrukking als lichaamstaal, in combinatie met je persoonlijke (zweet)geur, zorgen ervoor dat je hond doorheeft dat je gespannen of zenuwachtig bent. Een hond heeft hierdoor al heel snel in de gaten dat jij niet ontspannen bent, ook al ben jij je er misschien nog helemaal niet bewust van.

Lees ook: Mensen met déze 6 sterrenbeelden zijn de perfecte hondenbaasjes

Emoties

Er zijn al een aantal onderzoeken gedaan naar emoties en gedrag van honden. Zo is ondertussen bewezen dat honden jaloezie kunnen ervaren. Het is nog niet bewezen, al denken sommige onderzoekers van wel, dat honden zich schuldig kunnen voelen. Er zijn dus nog een aantal dingen die we niet weten over de emoties en het gedrag van honden. Wel is het dus bewezen dat een hond zeer goed jouw emoties en gevoelens kan aanvoelen. Hier hebben ze dus echt een neus voor.

Lees ook: Bewezen: honden huilen vaak van geluk als hun baasje weer thuiskomt

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday