Tip Pijn Lopen Op Hakken

Een avondje op hakken lopen? 4 tips die het comfortabeler maken

Een mooie hak kan je outfit soms helemaal afmaken. Toch kunnen hakken, vooral als je er nooit op loopt, ook voor ongemak zorgen.

1. Kies de juiste hakken

Ja, er zijn genoeg prachtige schoenen met hak, maar je moet er wel op kunnen lopen. Althans, voor een paar uurtjes. Het moet geen complete marteling zijn, want dit soort hakken bestaan helaas ook. Elke hak boven de 8 cm zal waarschijnlijk meer pijn, dan comfort opleveren. De druk die de schoen op je voeten uitdrukt, wordt nu namelijk niet evenredig verdeeld. Wil je toch echt hele hoge hakken? Kies dan voor platform schoenen. Zorg er ook voor dat de schoenen genoeg bandjes heeft en blijf zo ver mogelijk weg van plastic hakken, want deze kunnen veel pijntjes veroorzaken.

2. Inlopen

Het werkt echt als je je hakken inloopt met dikke sokken. Ondertussen kun je je föhn er even bij pakken. De hitte van de föhn zorgt er ook voor dat je schoen wat uitzet. Je voeten zullen je later dankbaar zijn.

3. Hielbeschermers

Hielbeschermers bieden extra stevigheid en comfort bij smalle enkels. Vooral bij pumps zijn deze hielbeschermers onmisbaar.

Lees ook: Hele dag op hakken lopen? Met déze tips wordt dat een stuk comfortabeler

4. Gel-pads

Als je naar een feestje gaat, waarbij je de hele avond op hakken wil lopen (of dansen), neem dan altijd een doosje gel-pads mee. Hierdoor worden eventuele pijntjes verzacht en kun het net iets langer volhouden.

Lees ook: Naar een feestje waar je eigenlijk geen zin in hebt? Zó pak je dat aan

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.