Ontwerp Zonder Titel 2023 08 23t203702.081

Dít zijn de gezondheidsvoordelen van hüttenkäse

Hüttenkäse oftewel cottage cheese is een jonge kaassoort die een beetje lijkt op kwark. Wij praten je bij over de gezondheidsvoordelen.

1. Voedingswaardes

Hüttenkäse heeft indrukwekkende voedingswaardes. Zo bevat de kaassoort veel proteïne en relatief weinig calorieën. Verder bevat hüttenkäse micronutriënten zoals calcium, fosfor en selenium. Deze ingrediënten dragen bij aan het functioneren van cellen, bot sterkte en het herstel van spieren en weefsel.

2. Veelzijdig

Een ander voordeel van hüttenkäse is dat je het product in oneindig veel gerechten kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan salades, pasta’s en sausjes. Daarnaast leent het product zich ook uistekend als snack of tussendoortje.

3. Vol gevoel

Door de eveneens fantastische macronutriënten, zoals een hoog vezel- en eiwitgehalte, zorgt cottage cheese al snel voor een vol gevoel.

Lees ook: Kaasliefhebbers, opgelet: er bestaat een heus kaas-pretpark

4. Populair

Op dit moment is hüttenkäse een populaire snack, waardoor je bijvoorbeeld op TikTok al veel lunch-, diner- en snackopties kunt vinden. Misschien heb je nog nooit hüttenkäse gegeten, omdat je niet echt wist hoe je het kon eten. Gelukkig vind je op TikTok en Instagram genoeg inspiratie.

Vriendin’s favoriet

De bestseller Afvallen met gezond en vooral lekker eten bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Lactose-intolerant? Van déze 9 kaassoorten kun jij alsnog genieten

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst