Ontwerp Zonder Titel 2023 03 04t152044.850

Kaasliefhebbers, opgelet: er bestaat een heus kaas-pretpark

Ben je dol op kaas? Dan hebben we fantastisch nieuws. Er bestaat een heus kaas-pretpark (je moet wel bereid zijn om een flink stuk te reizen).

Kaas pretpark

Ben je een echte kaasliefhebber? Dan wil je vast en zeker meer weten over het kaas-pretpark in, jawel, Zuid-Korea. In totaal is er 12 hectare gebruikt om dit kaas-themapark te creëren. Genoeg te doen dus. Het kaas-pretpark is tot stand gekomen doordat kaas tot 1958 een onbekend product was in Zuid-Korea. Tot dit jaar was er dan ook geen kaas te verkrijgen. Een Belgische priester heeft hier verandering in gebracht en heeft als een soort missionaris de bevolking van Zuid-Korea verliefd laten worden op kaas. Hij is hier vervolgens zijn eigen kaas gaan produceren: Imsil cheese. Later is er een speciaal kaas-pretpark opgericht onder de naam: Imsil Cheese Theme Park.

Lees ook: Lactose-intolerant? Van déze 9 kaassoorten kun jij alsnog genieten

Activiteiten

Tijdens je bezoek aan dit thema-park kun je natuurlijk de beroemde Ismil kaas proberen en kopen. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere activiteiten die je kunt ondernemen. Zo kun je een cursus volgen om te leren hoe je pizza of kaas maakt. Ondertussen kun je genieten van alle gebouwen in de vorm van kazen, kun je dineren in het restaurant en zijn er tal van opties om originele foto’s te maken (geheel in het kaas thema natuurlijk).

Lees ook: Van pindakaas tot salted caramel: déze nieuwe KitKat mini’s wil je proeven

Foto: GettyImages
Bron: Delish.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.