kiwi

Wat is gezonder: een goudgele of een groene kiwi?

Sommige mensen kiezen er altijd voor om groene kiwi’s te kopen, terwijl anderen juist voor de goudgele variant gaan. Welke van de twee is nu gezonder?

Wij zochten het uit.

Groene en goudgele kiwi’s

Terwijl groene kiwi’s al jaren in de supermarkt te vinden zijn, liggen goudgele kiwi’s pas sinds 2000 in de schappen. Deze laatste variant kun je een beetje zien als de ‘elite’ onder kiwi’s. Ze hebben een mooie, gladde schil, zijn schaarser en vergen meer arbeid. Dit is ook terug te zien in de prijs. Goudgele kiwi’s zijn een stuk duurder dan de groene.

Gezonder

Naast de prijs en het uiterlijk, verschilt ook de smaak per kiwisoort. Zo hebben groene kiwi’s een frissere smaak en zijn goudgele kiwi’s zoeter. Maar welke is nu gezonder?

Als we kijken naar vitamine C wint de goudgele kiwi. Eén stuk bevat ruim 152 milligram vitamine C, tegenover 88 milligram in een groene kiwi. Goudgele kiwi’s zijn dus de beste keuze wanneer je verkouden of vermoeid bent en aan je weerstand wil werken.

Heb je last van problemen met de stoelgang, dan kun je beter voor een groene kiwi gaan. De hoeveelheid vezels zorgen voor een laxerend effect waardoor het constipatie kan verlichten.

Vriendin’s favoriet

De bestseller Afvallen met gezond en vooral lekker eten bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst