sportleggings onder de 25 euro

Een nieuwe gewoonte aanleren? Probeer dan de 2 dagen regel

Ben je op zoek naar een simpele, maar realistische manier om nieuwe gewoontes aan te leren? Probeer dan de 2 dagen regel.

Nieuwe gewoontes

In het begin van een nieuw jaar, streven veel mensen naar nieuw gedrag. Denk aan meer water drinken, gezond eten, meer bewegen of eerder naar bed gaan. Vaak lijkt het een makkelijke verandering, maar valt het in de praktijk vies tegen. Wist jij namelijk dat het gemiddeld 66 dagen duurt voordat je een nieuwe gewoonte ‘eigen’ hebt gemaakt. Hier is dus veel discipline en doorzettingsvermogen voor nodig. Gelukkig zijn er methodes die het je iets makkelijker maken en één zo’n methode is de 2 dagen regel. Simpel en praktisch, zodat jij direct aan de slag kunt.

2 dagen regel

Je vraagt je wellicht af wat deze 2 dagen regel precies inhoudt. Uit onderzoek blijkt dat bij het aanleren van nieuwe gedrag, je best één dag kunt missen. Stel dat je graag om 21.30 in je bed wil liggen en het lukt één dag niet, waardoor je om 22.15 in bed ligt. Dit is geen ramp en dit betekent niet dat je nu gefaald hebt. Je hebt altijd wel een mindere dag. Spreek met jezelf af dat je na die ene dag de draad weer oppakt en het dus niet twee keer achter elkaar gebeurt dat je te laat naar bed gaat of een sportles mist. De 2 dagen regel zou ervoor zorgen dat je meer realistische verwachtingen hebt en fouten zeker gemaakt mogen worden. De kans op succes wordt zo groter.

Lees ook: Geen motivatie om te sporten in de ochtend? Zo gaat het je wél lukken

Foto: GettyImages
Bron: Stylist.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.