verliefd

Ben je erg gevoelig? Waarom dit juist goed is in een relatie

Ben je gevoelig en merk je dit ook in je relatie? Wij vertellen je waarom dit juist een hele fijne eigenschap is in de liefde.

Gevoelig

Misschien dat je (ex) partner je wel eens gevoelig heeft genoemd? Het is belangrijk dat jouw gevoeligheid niet bestempeld wordt als overdreven gevoelig. Als je een gevoelige partner hebt, is het voor hem of haar van onschatbare waarde dat hij of zij gehoord en gezien wordt. Als dit niet gebeurd, kan er afstand tussen jullie ontstaan en kan de relatie zelfs uiteindelijk stuklopen. Gevoelig zijn is een mooie eigenschap en is absoluut geen teken van zwakte. Waarschijnlijk ben je een echte denker en erg creatief en innovatief. Daarnaast ben je empathisch en kun je emoties makkelijk herkennen bij anderen.

Lees ook: Hooggevoelig of hoogsensitief? Dít is het verschil

Gevoeligheid in een relatie

Het is heel fijn om een gevoelige partner te hebben. Je hebt namelijk snel door wanneer de ander niet lekker in zijn of haar vel zit. Daarnaast kan deze gevoeligheid ervoor zorgen dat je informatie op een dieper niveau verwerkt waardoor je, als er een probleem is, snel met creatieve oplossingen komt. Het is voor jezelf van belang om te ontdekken in welke situaties je misschien iets te gevoelig reageert. Misschien heb je onbewust last van een trauma en is het handig om hiermee met een professional aan de slag te gaan. Tot slot is het belangrijk om je gevoeligheid vooral niet te onderdrukken. Het is een mooie eigenschap die je zeker mag tonen. Goede communicatie tussen jou en je partner is belangrijk. Vertel hem of haar over je gevoeligheid en hoe hij of zij hier het beste mee om kan gaan.

Liefde is een werkwoord

Zou je graag willen dat je relatie meer in balans komt? Lees dan eens de bestseller: Liefde is een werkwoord. Zo ontdek hoe je kan omgaan met positieve en negatieve gevoelens in een relatie. Je komt te weten welke fasen er in een huwelijk zijn. Of het mogelijk is om een langdurige relatie nog te veranderen. En nog veel meer. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Liefde Is Een Werkwoord
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Déze 6 sterrenbeelden zijn het gevoeligst

Foto: GettyImages
Bron: Bustle.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.