seks

Geen zin in seks? Met déze tips kom je direct in de stemming

Is je zin in seks de laatste tijd ver te zoeken? Déze gouden tips kunnen je helpen om weer helemaal in de stemming te komen.

Zin in seks

Het cliché beeld dat mannen vaker en sneller zin hebben in seks, lijkt te kloppen. Bij vrouwen is er vaak net wat meer voor nodig om in de stemming te komen. Verschillende factoren zoals stress, hormonen, slaap en voeding spelen een belangrijke rol. Wij geven je drie gouden tips om toch in de stemming te komen:

1. Opwarmen

Mannen zijn nu eenmaal sneller opgewonden dan vrouwen. Gun jezelf daarom de tijd om op te warmen. Neem een douche en kleed jezelf mooi aan. Vervolgens ga je aan de slag met jouw favoriete voorspel. Misschien vind je het heel fijn om eerst uitgebreid met je partner te zoenen of geniet je er enorm van als hij je even masseert. Soms kan ook een fijn gesprek al zorgen voor een mentale connectie waardoor je meer behoefte krijgt aan intimiteit. Het is dus helemaal niet gek als jij even tijd nodig hebt om in de stemming te komen.

Lees ook: Déze simpele gewoonte zal jullie seksleven gegarandeerd verbeteren

2. Entertainment

Vaak weet je wel van jezelf welke dingen jou opwinden. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van erotische verhalen of het kijken van porno. Dit kun je alleen of met je partner doen. Op deze manier geef je jezelf de tijd om in de stemming te komen.

3. Luister naar je lichaam

Jezelf dwingen om zin te krijgen, werkt natuurlijk averechts. Je natuurlijke zin in seks zal dan als sneeuw voor de zon verdwijnen en dit is niet wat je wil. Geef jezelf eerst de tijd om in de stemming te raken. Lukt dit niet? Voel je dan vooral niet schuldig en vertel dit eerlijk tegen je partner. Hij of zij zal hier alle begrip voor hebben.

Lees ook: Dianne: ‘Sinds de bevalling wil mijn man geen seks meer’

Foto: GettyImages
Bron: OhMyMag.co.uk