Ontwerp Zonder Titel 2022 09 09t140313.561

Een gebroken hart? Zó ga je er het beste mee om

Als je hart wordt gebroken, kun je daar behoorlijk veel last van hebben. Wij vertellen je hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Gebroken hart

Je zag het misschien aankomen, maar het kan ook in één keer rauw op je dak vallen: je partner beëindigt de relatie. Je hart is gebroken, je voelt je verdrietig, wanhopig en/of boos. Hoe kon dit gebeuren? Komt dit ooit nog goed? Het kan zijn dat je geen hap door je keel krijgt en het liefst de hele dag in bed ligt. Iedereen zal het ooit een keer meemaken: een gebroken hart. Het is belangrijk om te onthouden dat niet voor ieder probleem direct een oplossing is. Zo ook met een gebroken hart. Zelfs als je je lichamelijk na een tijdje wat beter voelt (je slaapt en/of eet weer beter), kan een gebroken hart op emotioneel vlak littekens achterlaten. Uiteindelijk zul je je ook mentaal beter gaan voelen, maar hier is tijd voor nodig. Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om de pijn te verzachten.

Lees ook: Lisanne: ‘Onze liefdesbaby redde onze relatie’

Familie

Het kan heel goed werken om jezelf, ondanks dat je er wellicht niet zo veel zin in hebt, te omringen met vrienden en familie. Vooral mensen waar jij je fijn bij voelt en bij wie je jezelf durft te zijn. Dit lost niet alles op en je hoeft echt niet de vrolijkerd uit te hangen, maar het delen van je pijn helpt om wat beter met de situatie om te kunnen gaan. Daarnaast kan het helpen om een creatieve uitlaatklep te vinden. Misschien kun je achterhalen wat je vroeger als kind leuk vond om te doen? Probeer een schilderles of geef je op voor een kookworkshop. Nieuwe dingen leren haalt je uit het verleden en hierdoor richt je je onbewust weer meer op de toekomst. Er komt een tijd waarin jij je weer beter voelt en zin hebt in de toekomst. Gebruik dan je eigen ervaringen en kennis om andere mensen te helpen die worstelen met een gebroken hart. Hierdoor voel jij je uiteindelijk ook weer sterker.

Vriendin’s favoriet

Ervaar je onrust in je relatie? Kies je de verkeerde partners? Durf jij je niet te binden of durft jouw partner dat niet? Heb je langdurig grote pijn als de relatie uitgaat, ook al neem je zelf het initiatief? Ben je bang alleen te blijven? Vermoed je dat je relatieverslaafd bent? Stop liefdesverdriet gaat over liefde en liefdesverdriet: waarom het in de liefde niet altijd lukt, wat je eigen aandeel daarin is en wat je er zelf aan kunt doen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Kunnen honden zich eigenlijk verdrietig voelen? Zó zit het

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday