Ontwerp Zonder Titel 2023 06 23t081317.873

Bewezen: het doen van huishoudelijke taken is goed voor je brein

Wist jij dat het doen van de normale huishoudelijke taken goed is voor zowel je fysieke- als mentale gezondheid?

Gezondheid van je brein

Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Toch lijkt het uitvoeren van de normale huishoudelijke taken nog meer voordelen op te leveren. In het onderzoek werd er gekeken naar een eventueel verband tussen het brein en de mate waarin iemand huishoudelijke klusjes uitvoert. Mensen tussen de 67 en 75 namen deel. Er bleek dus wel zeker sprake te zijn van een verband. De mensen die regelmatig huishoudelijke klusjes deden, scoorden beter op hersenfuncties, zoals: geheugen, aandacht en de snelheid waarmee informatie verwerkt wordt.

Lees ook: Van witlof tot aardbeien: dít zijn de 41 gezondste groente- en fruitsoorten

Koken en schoonmaken

Uit het onderzoek bleek dat bij mensen die regelmatig deden schoonmaken en koken de breinmassa hoger was in volume. Het gaat dus eigenlijk om activiteiten met een lage intensiteit die goed zouden zijn voor je mentale- en fysieke gezondheid. Naast de fysieke voordelen hebben huishoudelijke klusjes ook een aantal mentale voordelen. Zo leidt het doen van deze taken tot stressvermindering en je krijgt het gevoel dat je de controle hebt, waardoor angstklachten afnemen.

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button

Lees ook: Bewezen: vrouwen vinden mannen die kunnen koken of poetsen het aantrekkelijkst

Foto: GettyImages
Bron: Thelist.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.