Ontwerp Zonder Titel 2023 06 05t153905.826

Bizar: dít is het duurste ijs ter wereld van bijna 6000 euro

Dankzij Guinness World Records weten we nu waar je het duurste ijs ter wereld kunt krijgen en wat het precies zo speciaal maakt.

Guinness World Records

Dankzij het Guiness World Records worden we van de meest bizarre feitjes op de hoogte gebracht. Wist jij bijvoorbeeld dat het duurste ijs ter wereld ongeveer 6000 euro kost? Het ijs is verkrijgbaar in Japan en zou volgens mensen die het hebben geproefd, een rijke smaak en textuur hebben. Je vraagt je misschien af waarom het ijs zo duur is? Het ijs, genaamd White Night, is onder andere gemaakt van de beste witte truffels uit Italië. Verder zijn er twee soorten kaas in het ijs verwerkt, bevat het sake-droesem en bladgoud. Je kunt je nu vast voorstellen waarom je voor dit ijs iets dieper in de buidel moet tasten.

Lees ook: Dit wil je: Tony’s Chocolonely heeft een nieuwe smaak uitgebracht

Tripje naar Japan

Het bedrijf dat het ijs produceert, vertelt aan Guinness World Records dat het meer dan 1,5 miljoen jaar heeft geduurd om het perfecte ijs op de markt te brengen. Het doel was om een speciaal soort ijs samen te stellen waarbij Europese ingrediënten gecombineerd worden met traditioneel Japanse ingrediënten. Het ijs moet op een speciale wijze worden geconsumeerd, waarbij ook een handgemaakte lepel moet worden gebruikt.

Meer weten over dit bijzondere nagerecht? Bekijk dan deze Instagram post:

Lees ook: Dít zijn de 5 leukste, budgetvriendelijke hotels in Parijs 

Foto: GettyImages
Bron: CNN, snack-nieuws.nl

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.