dutje

Bewezen: een dutje doen tijdens je werkdag maakt je fitter én productiever

Een dipje tijdens je werkdag is heel normaal. Wist jij dat een dutje doen vaak veel beter werkt dan het drinken van een kop koffie?

Dutje

In warme landen zoals Spanje, is een siësta ofwel een middagdutje, nog steeds erg populair. Dit gebeurt vaak na de lunch als de zon haar hoogste positie heeft bereikt. In Nederland is het weer natuurlijk iets minder tropisch, maar toch zouden dutjes ook in Nederland wat normaler moeten worden. Spanjaarden voelen zich na zo’n siësta niet alleen uitgeruster, maar ze hebben ook even afstand kunnen doen van hun werk. Op deze manier verbeteren je cognitieve vaardigheden en neemt je alertheid toe.

Lees ook: Waarom touwtje springen supergoed is voor je gezondheid

Gezondheid

Door het natuurlijke ritme van je lichaam, ervaar je vaak na de lunch een kleine dip. Je zou dan kunnen merken dat je best wel graag even een dutje zou willen doen. Het zou dus helemaal niet zo gek zijn om na de lunch even je ogen te sluiten. Als je thuis werkt, kun je dit natuurlijk makkelijker uitproberen dan als je op een druk kantoor werkzaam bent. Het lijkt misschien gek, maar je energielevel zal stijgen en je productiviteit neemt toe. Welke werkgever wil dat nou niet?

Lees ook: Bewezen: je hond uitlaten verbetert je mentale gezondheid

Foto: GettyImages
Bron: Stylist.co.uk