Ontwerp Zonder Titel 2023 01 07t131732.768

Douchegel als scheerschuim gebruiken? Dat kun je dus beter niet doen

Gebruik je, in plaats van scheerschuim, wel eens douchegel tijdens het scheren? Wij vertellen je waarom je dat beter niet meer kunt doen.

Iedereen komt wel eens in de verleiding

Het komt je vast bekend voor. Je hebt een date of gaat met vriendinnen naar de sauna. Je wil je dus nog heel even snel scheren voordat je de deur uit moet. Na een paar keer op het pompje van het flesje scheerschuim te hebben gedrukt, blijkt deze nu toch echt leeg te zijn. Droog scheren werkt nooit goed, dus je grijpt naar een fles douchegel of conditioner die je toevallig nog in de buurt hebt staan. Wat maakt het ook uit. Het effect zal vast niet veel verschillen. Nou, dat doet het dus wel. Volgens een dermatoloog kan scheren met shampoo of conditioner nog wel eens vervelende gevolgen hebben. We praten je natuurlijk even bij.

Lees ook: 6 handige scheertips voor gladde benen en oksels zónder bultjes

Scheerschuim bestaat niet zonder reden

Ook al denk je misschien dat shampoo of conditioner een prima vervanger is van scheerschuim, dat is het dus niet. Scheerschuim is namelijk zo samengesteld dat het perfect past bij de beweging van het scheerapparaat. Scheren heeft een soort exfoliërende werking. Het is dan slim om producten te gebruiken die het scheren makkelijker maken, waardoor frictie vermindert en de mesjes soepeler over de huid bewegen. De kans op wondjes en huidirritaties wordt zo kleiner. Een douchegel heeft eenzelfde soort exfoliërende werking als het scheermesje, waardoor de kans op huidirritaties dus veel groter wordt. Vooral vrouwen met een gevoelige huid kunnen hier dus beter mee uitkijken.

Lees ook: TikTokker deelt briljante scheertip voor een gladde bikinilijn

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.