Ontwerp Zonder Titel 2020 10 12t173858.190

Dit zit er dus écht in een kaassoufflé (helaas maar weinig kaas)

De typisch Nederlandse snack met de naam kaassoufflé doet vermoeden dat er vooral veel kaas in zit. Helaas is dit niet het geval. Wat zit er dan wel precies in?

Smeltkaas

Weleens gehoord van de term ‘smeltkaas’? Dit is gesneuvelde of afgekeurde kaas. Dit zijn dus kazen die niet meer geschikt zijn voor verkoop in de winkel. Ze kunnen gescheurd en zelfs een beetje beschimmeld zijn. De smeltkaas wordt eerst gesneden en vervolgens gesmolten. Door dit proces verliest de kaas smaak. Dit is waarom er vooral neppe kaas wordt gebruikt om de typische kaassoufflé die “echte” kaassmaak te geven.

Lees ook: Pindakaas-liefhebbers, opgelet: probeer déze overheerlijke smoothie bowl

Duurzaam

Een kaassoufflé bestaat dus voor maar 6-9 procent uit echte kaas. Dit klinkt misschien wat teleurstellend, maar een mooi voordeel is dat het proces van de kaassoufflé wel hartstikke duurzaam is.

Lees ook: Kaasliefhebber? Dít zijn de drie gezondste kaassoorten

Foto: GettyImages Bron: FavorFlav

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen