A kiss a day keeps the doctor away: dít zijn de gezondheidsvoordelen van zoenen

A kiss a day keeps the doctor away: dít zijn de gezondheidsvoordelen van zoenen

Zoenen met je partner of scharrel is niet alleen fijn, maar wist je dat je jouw gezondheid (en die van de ander) ook een boost geeft als je zoent? Onder andere je huid, gebit en stressniveau zijn je dankbaar na een potje tongworstelen.

Goed voor je huid

Wat zien die verliefde stelletjes er toch altijd goed uit! En de kans is groot dat dit te maken heeft met het feit dat ze veel zoenen. Als je zoent, train je namelijk 32 gezichtsspieren en dat zorgt ervoor dat je huid er een stuk strakker uit gaat zien. En die heerlijke glow die verliefde koppels hebben? Die ontstaat door het hormoon endorfine, dat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd. 

Zoenen tegen tandbederf

Minder bezoekjes brengen aan de tandarts raden we niet aan, maar wist je dat je gebit een stuk schoner wordt door te zoenen? Het klinkt misschien gek, maar door te zoenen heb je minder kans op bacteriën in je mond. De bacteriën in je mond worden tijdens het zoenen namelijk weggespoeld, waardoor er minder kans is op gaatjes en tandplak. 

Lees ook: Déze 3 sterrenbeelden kunnen het allerbeste zoenen

Zoenen tegen hooikoorts

Ben jij het genies en gesnotter in de zomermaanden helemaal zat? Dan is het tijd om even te zoenen. Uit Japans onderzoek blijkt namelijk dat de hoeveelheid histamine afneemt door het zoenen. Histamine is het stofje dat hooikoorts veroorzaakt. Helaas (of misschien juist fijn voor jou) zijn de resultaten gebaseerd op koppels die een half uur zoenen. Het neemt dus wel even wat tijd in beslag…

Vermindert stress

Door te zoenen komt dus het gelukshormoon endorfine vrij. Dit zorgt ervoor dat het cortisolgehalte, het stresshormoon, afneemt. Naast endorfine, hebben de hormonen oxytocine en dopamine hetzelfde effect. Dus ben je op zoek naar iets meer rust? Een goede tongzoen helpt je vooruit.

Vriendin’s favoriet

De Pinky Promise bezorgt je snellere en intensere orgasmes. De Pinky Promise is een luchtdruk vibrator met zowel luchtdruk stimulatie voor de clitoris als vibratie voor g-spot simulatie. De Pinky Promise heeft een zijdezacht oppervlakte, is erg buigzaam en heeft 10 verschillende vibratie patronen. Dit zorgt voor intense sensaties. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: LINDA. Etos
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.