Ontwerp Zonder Titel 2021 02 19t125805.498

Dít is wanneer je je zwaarste maaltijd van de dag zou moeten eten

Kun jij ook zo genieten van een uitgebreide lunch? Goed nieuws: je lunch zou namelijk de grootste maaltijd van de dag moeten zijn.

Gewoontes

De meeste mensen zijn gewend om vooral veel bezig te zijn met het avondeten. Vaak wordt er gegeten als iedereen terug is van werk of school. Eindelijk een moment van rust. De avondmaaltijd is dan vaak ook de grootste maaltijd van de dag. Onderzoekers zijn van mening dat dit niet per se de slimste keuze is.

Lees ook: Maakt het uit hoe laat je een voedingssupplement inneemt?

Obesitas

Door ’s avonds een grote maaltijd te eten, zul je waarschijnlijk slechter slapen. Je lichaam moet al deze voedingsstoffen namelijk verwerken. Op de lange termijn kunnen er ook spijsverteringsproblemen ontstaan. Overgewicht en/of obesitas zou met name het gevolg zijn van slechte eetgewoontes gedurende de avond. Je avondmaaltijd kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je na een uur zin hebt in iets zoets of een hartige snack.

Lunch

Onderzoekers zijn er nog niet helemaal over uit of het ontbijt of de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag is. De grootste maaltijd zou in ieder geval het beste rond 12 uur in de middag gegeten kunnen worden. Ook als we terug gaan in de tijd, zien we dat er binnen de agrarische cultuur vooral rond 12 uur uitgebreid werd gegeten. Deze maaltijd werd hierna als energiebron gebruikt om op het platteland te werken. Op deze manier geef je je lichaam dus de kans om de voedingsstoffen te gebruiken en ervaar je minder gezondheidsproblemen. In de avond kun je nog wat fruit, groenten, noten of yoghurt eten. Dit valt veel minder zwaar en zo zul je ook beter slapen.

Lees ook: 11 verrassende gezondheidsvoordelen van seks (los van een orgasme)

Foto: GettyImages
Bron: huffpost.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen