Ontwerp Zonder Titel (89)

Dít is waarom je vaker je vriendinnen zou moeten bellen

Je hoeft je vriendinnen niet alleen te bellen als er iets aan de hand is of als je een dringende vraag hebt. Onderzoekers leggen het uit.

Vriendinnen bellen

Als je geen last hebt van bel-angst, kan het een heel goed idee zijn om je vriendinnen vaker te bellen. Deze belletjes kunnen namelijk heel waardevol zijn. Hier zijn een aantal redenen voor. Een vriendschap onderhouden kost tijd en energie. Door een vriendin te bellen en haar te vragen hoe het met haar is, zul je merken dat dit jullie vriendschap goed doet. De ander krijgt het gevoel dat je hem of haar écht zonder duidelijke reden belt, maar simpelweg geïnteresseerd bent in zijn of haar leven. Hierbij kun je het excuus dat je hier geen tijd voor hebt, direct in de prullenbak gooien. Er zijn vast momenten dat je even niets te doen hebt (behalve eindeloos scrollen op TikTok en Instagram).

Lees ook: Onzekerheid in een vriendschap? Zó ga je er het beste mee om

Op de hoogte blijven

Zo’n simpel telefoontje hoeft echt niet (altijd) uren te duren. Soms kan een telefoontje van tien minuten al voldoende zijn. Een ander voordeel van deze belletjes is dat je weet waar de ander mee bezig is in zijn of haar leven. Hierdoor kun je ook een betere vriendin zijn en ook dit is weer goed voor jullie vriendschap. Als je echt in nood zit en je vriendinnen nodig hebt, zul je eerder hulp en advies krijgen als tussendoor ook voldoende energie in deze vriendschappen hebt gestoken. Zo, nu weet je wat je te doen staat vandaag.

Lees ook: 3 bewezen manieren om beter te communiceren in je relatie

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.