Ontwerp Zonder Titel 2021 06 04t092353.099

De eerste keer seks met een nieuwe partner? Déze tips kunnen je helpen

De eerste keer seks met een nieuwe partner kan erg spannend zijn. In dit artikel geven we drie tips die jou hierbij kunnen helpen.

Spannend

Zo’n eerste keer seks met een nieuw partner kan ontzettend spannend zijn. Je weet niet zo goed wat je kunt verwachten. Misschien kom je uit een lange relatie en ben je helemaal gewend aan zijn of haar lichaam. Toch ben je er nu wel klaar voor om met een nieuw persoon seks te hebben. Deze tips kunnen jou misschien helpen.

1. Communicatie

Uit onderzoek blijkt dat mensen de meeste plezier uit seks halen als er goede communicatie plaatsvindt. Probeer te achterhalen wat de intenties zijn van de ander. Misschien wil hij of zij gewoon wat plezier beleven, maar heb jij al serieuzere gevoelens ontwikkeld? Probeer daarom dus eerst te achterhalen hoe jullie relatie nu is en of jullie er hetzelfde over denken. Zo voorkom je negatieve gevoelens na de seks.

Lees ook: Saai seksleven? Hier komt het door (en dit kun je eraan doen)

2. Relatiestatus

Ook het bespreken van jullie relatiestatus is belangrijk. Seks kan heel fijn zijn, maar kan jullie situatie ook flink in de war schoppen. Daarom is het dus goed om van te voren te bespreken hoe jullie over de relatie denken. Zit er potentie in en zitten jullie wat dat betreft op één lijn? Door dit gesprek te voeren bouwen jullie een vertrouwensband op wat ook jullie intimiteit alleen maar ten goeden komt.

3. Plezier

Nadat jullie gesproken hebben en er duidelijkheid is, is het tijd om te genieten. Ontdek elkaars lichaam en neem hier ook uitgebreid de tijd voor. Als jij je al erg op je gemak voelt kun je eventueel al seksuele fantasieën delen, maar vaak is het ontdekken van elkaar tijdens zo’n eerste keer al spannend én opwindend genoeg.

Lees ook: Dít is waarom je in de zomer veel meer zin hebt in seks

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen