chocolade

Bewezen: chocolade maakt je productiever op je werk

Goed nieuws voor jou en je collega’s. Het eten van chocolade heeft een positieve invloed op jullie productiviteit en creativiteit.

Chocolade

Chocolade, en dan vooral pure chocolade, heeft veel gezondheidsvoordelen. Chocolade bevat polyfenolen en dit zijn antioxidanten die ook terug te vinden zijn in walnoten, fruit en groente. Deze antioxidanten zorgen er onder andere voor dat je je minder angstig voelt en kalmer wordt. Daarnaast wordt de kans op bepaalde ziektes, zoals hartziektes en diabetes kleiner. Over het algemeen wordt gezegd dat het eten van chocolade, je stemming verbetert en juist dit effect zorgt ervoor dat je productiever én creatiever wordt op de werkvloer. Als je lekkerder in je vel zit, schud je namelijk makkelijker nieuwe ideeën uit je mouw.

Lees ook: Waarom je lijf chocolade nodig heeft tijdens je menstruatie

Donkere chocolade

Zoals je misschien al had verwacht, is vooral donkere chocolade goed voor je stemming. Gevoelens van onrust en paniek kunnen hierdoor wat afnemen. Door een paar blokjes donkere chocolade te eten, zul je je dus kalmer en vrolijker voelen. Hierdoor wordt vervolgens je creativiteit gestimuleerd. Hoe hoger het percentage cacao, hoe gezonder de chocolade en hoe beter je dus uiteindelijk presteert.

Lees ook: Bewezen: ’s ochtends chocolade eten, zorgt voor een betere nachtrust

Foto: GettyImages
Bron: Fastcompany.com