Blaren Op Je Voeten

Nooit meer blaren op je voeten dankzij één ingrediënt

Een trucje zo simpel, maar zo effectief, dat je je afvraagt waarom je er niet eerder aan hebt gedacht. Het antwoord op de eeuwige vraag: hoe voorkom je blaren tijdens het wandelen? Het antwoord is verrassend eenvoudig…

Nooit meer blaren op je voeten

Weleens gehoord van loperswol? Stel je voor, een pluk pure wol, gewoon tussen je tenen. Het klinkt misschien vreemd, maar niets werkt zo goed tegen blaren tijdens het lopen. Of je nu gaat hardlopen, een pelgrimstocht onderneemt, de Vierdaagse loopt of een dagtocht maakt, blaren, likdoorns, traumanagels of pijn door een knobbelteen of hielspoor wil je vermijden.

Hoe werkt het?

Deze onbewerkte Nederlandse schapenwol is een wondermiddel. Doe een pluk wol in je sok rond je voet of tussen je tenen. Het werkt geweldig. De wol is afkomstig van Nederlandse schapen, specifiek het Texelaarschaap. Dit schaap heeft een zeer hoog gehalte aan wolvet, wat ervoor zorgt dat het altijd droog blijft en beschermd is tegen kou en hitte. Precies op dezelfde manier werkt de wol bij ons als we lopen.

De voordelen van schapenwol

Wol voert zweet af, waardoor je voeten droog blijven tijdens het lopen. Omdat wol ademt, blijven je voeten koel als het warm is, en warm als het koud is. Het wolvet maakt de wol elastisch en veerkrachtig waardoor je voeten tijdens het lopen op een zacht en meeverend kussentje bewegen. De eeuwige knelpunten in je schoenen zijn daarmee verleden tijd.

Het gebruik van loperswol heeft nog een ander voordeel. Een groot deel van de jaarlijks geproduceerde anderhalf miljoen kilo Nederlandse schapenwol wordt vernietigd omdat er geen markt voor is. Door loperswol te bestellen zorg jij ervoor dat Nederlandse schapenwol juist wel gebruikt wordt, en dat boeren een eerlijke prijs voor hun wol krijgen.

Conclusie

De volgende keer dat je je wandelschoenen aantrekt, vergeet dan niet een plukje loperswol in je sok te stoppen. Het is een kleine moeite, maar het kan een wereld van verschil maken. Je voeten zullen je dankbaar zijn. En vergeet niet, elke stap die je zet, helpt ook de schapenboeren. Een prachtige gedachte, vind je niet? Voor meer informatie over loperswol, klik op onderstaande button.

Zakje+loperswol+van+lopen+zonder+blaren
Shop hier

Lees ook: Slaap je slecht? Waarom wandelen de oplossing zou kunnen zijn

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker