Ontwerp Zonder Titel 2023 01 26t120526.123

Dít zijn de gezondheidsvoordelen van – jawel – bingewatchen

Geef jij jezelf ook wel eens over aan een heerlijke bingewatch-sessie van je favoriete serie? Dít zijn de gezondheidsvoordelen.

Bingewatchen

Natuurlijk is lezen of sporten een gezonde keuze. Toch levert een avondje bingewatchen ook een aantal gezondheidsvoordelen op. Bingewatchen betekent het lang achter elkaar kijken van meerdere afleveringen van eenzelfde serie, ook wel marathonkijken genoemd. Je had met jezelf afgesproken om maar één of twee afleveringen te kijken, maar voor je het weet ben je een paar uur verder en heb je bijna een heel seizoen afgerond. Dit komt je vast bekend voor, maar we hebben goed nieuws: je hoeft je absoluut niet meer schuldig te voelen. Zo nu en dan een serie bingewatchen is namelijk hartstikke gezond.

Lees ook: Déze films en series verschijnen in januari op Netflix

Positieve effecten

Het eerste positieve effect van bingewatchen is dat je stressniveau daalt en het gevoel van ontspanning toeneemt. Dit effect treedt ook op nadat je een boek hebt gelezen of een film hebt gekeken. Daarnaast heeft de serie duidelijk je interesse gewekt en heeft het een bepaalde betekenis voor je. Doordat je je in de personages verplaatst, krijg je inzicht in hoe het bij andere mensen werkt. Daarnaast kun je door het kijken van een documentaire serie veel leren over een bepaald onderwerp. Tot slot kan bingewatchen ook sociale relaties versterken. Door bijvoorbeeld tegelijkertijd of samen met een vriend(in) een bepaalde serie te volgen, delen jullie dezelfde ervaring.

Lees ook: Ook zo’n fan van de serie Dead to Me? Dan wil je déze 4 series ook zien

Foto: GettyImages
Bron: Mashable.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.